I denna artikel tänkte vi gå närmare in på laddboxar till bilmärket Renault. Vi kommer dels gå igenom vilka alternativ du har att välja på men även svara på vanliga frågor.
Renault har i dagsläget ingen egenutvecklad laddbox, men däremot finns det flera externa varumärken vars laddboxar är kompatibla med din elbil från Renault.
Här nedanför ger vi dig 4 exempel på laddboxar som passar till dig med elbil från Renault.
Zaptec Go är en laddbox som passar utmärkt med din Renault-elbil. Laddboxen är utrustad med den senaste teknologin såsom RFID-läsare, tillhörande app, wifi-uppkoppling, 4G-uppkoppling och mycket mer.
Designen är liten och diskret samtidigt som den kan leverera en kraftfull effekt upp till 22 kW.
Fördelar med Zaptec Go:
Nackdelar med Zaptec Go:
Wallbox Pulsar Max är även det en laddbox kompatibel med din Renault-elbil. Den har en hög maxeffekt på hela 22 kW och kan ladda i 3-fas.
Den går även att koppla upp via wifi vilket gör den till en smart laddbox.
Fördelar med Wallbox Pulsar Max:
Nackdelar med Wallbox Pulsar Max:
En annan populär laddbox kompatibel med din Renault är Defa Power.
Laddboxen är intelligent och går att koppla upp både via wifi och det mobila nätverket. Den är kraftfull med en maxeffekt på hela 22 kW och säker tack vare dess inbyggda RFID-skydd.
Fördelar med Defa Power:
Nackdelar med Defa Power:
Charge Amps Halo är även den kompatibel med Renaults alla elbilar. Charge Amps Halo är en säker laddbox byggd i en robust design med en av marknadens mest kraftfulla IP-klassningar (IP66).
Det är en laddbox som passar perfekt i vårt nordiska klimat och med sin laddeffekt på 11 kW passar den i de allra flesta hem.
Bra att känna till är dessutom att den är tillverkad av återvunnen aluminium.
Fördelar med Charge Amps Halo:
Nackdelar med Charge Amps Halo:
Hur lång tid det tar att ladda en Renault-elbil beror på flera faktorer såsom väder, batterikapacitet, modell och laddeffekt. Du kan antingen välja att ladda din elbil hemma via privat ladduttag eller via publika laddstationer och då välja snabbladdning på hög effekt.
Renault har som vi tidigare nämnt tre olika personbilar i sitt elbilssortiment: Megane E-tech, Zoe E-tech och Kangoo family E-tech. Nedan ger vi dig ett exempel på laddningstiden (0 – 100 %) för Megane E-tech och Zoe E-tech. Renault Kangoo Family E-tech har ännu inte lanserats.
Megane E-tech med en batterikapacitet på 60 kWh och med en maximal laddeffekt på 22 kW:
Laddbox med effekt 11 kW | 6 timmar och 30 minuter |
Laddbox med effekt 22 kW | 3 timmar och 15 minuter |
Snabbladdare med effekt 250 kW | 15 minuter (0 – 80 %) |
Zoe E-tech med en batterikapacitet på 54 kWh och med en maximal laddeffekt på 22 kW:
Laddbox med effekt 11 kW | 6 timmar |
Laddbox med effekt 22 kW | 3 timmar |
Snabbladdare med effekt 250 kW | 20 minuter (0 – 80 %) |
Hur mycket det kostar att ladda din elbil från Renault är beroende av flertalet faktorer. Kostnaden styrs bland annat av marknadspriset på elen men också om du väljer att ladda via privat laddbox eller publik laddstation. Det kostar generellt mer att ladda via publika laddstationer.
Elpriset har en tendens att gå upp och ner. Vissa dagar är elpriset högre än andra dagar vilket medför att det då kostar mer att ladda din elbil. Ett snittpris som man generellt kan räkna med när det kommer till att ladda hemma via privat laddbox är omkring 1,5 kronor per kWh.
Nedan ger vi dig ett räkneexempel på kostnaden för en full laddning av Renaults elbilar: Megane E-tech och Zoe E-tech.
Kostnadsexempel: Megane E-tech med en batterikapacitet på 60 kWh:
60 kWh x 1,5 kr = 90 kr för fullt batteri
En Megane E-tech drar cirka 1,5 kWh per mil. Kostnaden för varje mil blir därför cirka:
1,5 x 1,5 = 2,25 kr per mil.
Med ett fullt batteri kan en Megane E-tech köra upp till 470 km. Däremot kan yttre faktorer påverka denna räckvidd. Bland annat påverkas räckvidden av din körstil, vädret och underlag.
Kostnadsexempel: Zoe E-tech med en batterikapacitet på 54 kWh:
54 kWh x 1,5 kr = 81 kr för fullt batteri.
En Zoe E-tech drar cirka 1,5 kWh per mil. Kostnaden för varje mil blir därför cirka:
1,5 x 1,5 = 2,25 kr per mil.
Med ett fullt batteri kan en Zoe E-tech köra upp till 385 km. Hur långt din elbil kan köra i praktiken beror dock på yttre faktorer såsom din körstil och vilket väder som råder. Värme respektive kallare temperaturer kan ha stor inverkan på hur påfrestat batteriet på din bil blir.
Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddboxar till Renault.
Laddningsbox.se är en helt självständig reklamfinansierad informationsportal. Flera av de erbjudanden som visas på hemsidan erhåller vi ersättning för.
2022 © HyperPalace AB - Org nr: 559222-0999. Drottninggatan 86, 111 36 Stockholm