Laddbox till Great Wall Motors

Har du investerat i en elbil från GWM, eller Great Wall Motors som bilmärket heter, kan du känna dig trygg med att det finns en mängd laddboxar som är kompatibla med deras elbilar. I denna artikel går vi igenom vilka alternativ du har.


Se alla laddboxar

Vilken laddbox ska man välja till sin Great Wall Motors-bil?

Det finns flera laddboxar att välja mellan till din GWM-elbil. Vi har valt ut fyra alternativ: Garo GLB, Easee Home, Zaptec Go och Charge Amps Aura, som alla är kompatibla med din GWM elbil. Bland dessa utmärker sig Garo GLB som den främsta och mest flexibla och rankas därför som vårt förstahandsval.

I Sverige kan du investera i två olika elbilsmodeller från tillverkaren GWM, som båda går under namnet ORA. I Sverige finns modellerna ORA Funky Cat 300 Pro och ORA Funky Cat 400+ Pro vilka båda är utrustade med en typ två-laddkontakt vilken numera är standard i Europa.

De 4 bästa laddboxarna för elbilar från GWM

Nedan berättar vi om de bästa laddboxarna för din bil från Great Wall Motors.


Alternativ 1. amina S

amina S är en kraftfull och kompakt laddbox med 5 års garanti och en maxeffekt på 22 kW. 

Viktiga fördelar med denna laddbox är att den har en inbyggd laddkabel på 6 meter, och att den har ett lågt pris som gör att du får mycket laddbox för pengarna. 


Alternativ 2: Charge Amps Dawn

Charge Amps Dawn är en laddbox med en hög uteffekt på 22 kW och den kommer förberedd för lastbalansering. 

En kostnadsfri app ingår också som heter Charge Amps App, med vilken du bland annat kan styra laddningen på distans och kontrollera elförbrukningen. 


Alternativ 3: Zaptec Go

Zaptec Go är en av de minsta laddboxarna på marknaden men har trots detta en laddeffekt på hela 22 kW. Zaptec Go är tillverkad i Norge av robust och slitstarkt material som klarar de allra flesta väder. Det är också en smart laddbox som automatiskt håller sig uppdaterad till den senaste mjukvaran utan att du behöver lyfta ett finger.

Vid köp av en Zaptec Go inkluderas även en kostnadsfri app som ger dig möjlighet att fjärrstyra din laddning. I appen kan du även se historik samt hålla koll på din energianvändning. För extra trygghet ingår även RFID-taggning som säkerställer att enbart behöriga personer kan använda laddboxen.


Alternativ 4: Charge Amps Aura

Charge Amps Aura har en mängd fördelar, däribland att den kommer med dubbla uttag vilket möjliggör att du inte bara kan ladda en elbil utan två elbilar samtidigt utan problem. Båda bilarna kan dessutom laddas med hela 22 kW.

Laddboxen är tillverkad i hållbart återvunnet aluminium och är utrustad med både wifi- och 4G-uppkoppling. Med hjälp av Charge Amps Auras molntjänst My Charge Space kan du hålla full koll på din laddning. Där kan du också schemalägga din laddning och  kartlägga din energianvändning.


Hur lång tid tar det att ladda en elbil från GWM?

Tiden det tar att ladda en elbil från GWM är beroende av flera faktorer. Väder, modell, batterikapacitet och huruvida du väljer via en privat laddbox eller publik snabbladdare har samtliga inverkan på hur lång tid det tar att ladda din elbil från GWM.

För att ge dig en inblick över hur lång tid det tar att ladda en elbil från GWM har vi i tabellen nedan tagit fram två exempel på laddningstid från 0 – 100 % för modellerna ORA Funky Cat 300 Pro och ORA Funky Cat 400+ Pro.

ORA Funky Cat 300 Pro

Laddbox med effekt 11 kW 5 timmar
Laddbox med effekt 22 kW 2 timmar och 30 minuter
Snabbladdare med effekt 250 kW 38 minuter (0 – 80 %)

ORA Funky Cat 400

Laddbox med effekt 11 kW 5 timmar
Laddbox med effekt 22 kW 2 timmar och 30 minuter
Snabbladdare med effekt 250 kW 46 minuter (0 – 80 %)

* Vid laddning med snabbladdare kan man generellt bara ladda upp till 80 % av batteriets fulla kapacitet.


Vad kostar det att ladda en elbil från Great Wall Motors?

Att ladda sin elbil hemma via privat laddbox kostar omkring 1,7 kr/kWh. Elpriset tenderar dock att ändra sig ständigt vilket är viktigt att poängtera. Vid laddning via publik laddstation är priset något högre och där kostar laddningen omkring 6 kr/kWh. Även detta pris kan dock komma att variera.

Kostnaden för att ladda en elbil från GWM skiljer sig alltså beroende på huruvida du väljer att ladda via publik laddstation eller hemma via privat laddbox. Det aktuella elpriset har även stor inverkan på den faktiska kostnaden.

För att ge dig en bild av vad den ungefärliga kostnaden är för att ladda en GWM-elbil har vi tagit fram ett exempel nedan där vi både ger prisexempel för laddning via laddbox samt via publik laddstation.

De exempel du hittar nedan gäller för modellerna ORA Funky Cat 300 Pro och ORA Funky Cat 400+ Pro.

ORA Funky Cat 300 Pro

  • Bilen har en batterikapacitet på 48 kWh.
  • Kostnaden vid en laddning hemma via laddbox ligger på cirka 81 kr.
  • Kostnaden för en snabbladdning via publik laddstation ligger på cirka 288 kr.

ORA Funky Cat 400

  • Bilen har en batterikapacitet på 63 kWh.
  • Kostnaden vid en laddning hemma via laddbox ligger på cirka 107 kr.
  • Kostnaden för en snabbladdning via publik laddstation ligger på cirka 378 kr.

Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om laddbox till GWM.

Vilken laddbox är bäst för Ora 300 Pro?

Vilken laddbox som är bäst till din Ora 300 Pro beror på vilka dina preferenser är. Eftersom elbilen är utrustad med en typ 2-laddkontakt är den kompatibel med de allra flesta laddboxarna på marknaden. Ett populärt val är bland annat Zaptec Go som är som gjord för det nordiska klimatet.

Vilken laddbox är bäst för Ora 400 Pro+?

En Ora 400 Pro+-elbil är kompatibel med de allra flesta laddboxar. Detta eftersom laddboxen är utrustad med en så kallad typ 2-laddkontakt. Detta innebär att du kan välja bland många av de mest populära laddboxarna på marknaden idag. Ett bra val för dig med en Ora 400+ Pro är exempelvis Easee Home som både är smart och kraftfull med hela 22 kW laddeffekt.